2011. január 21., péntek

nyelvi nehézségek. séta veikkola-cityben és a külterületeken.

én nem tudok annyi szót, mint ők, de legalább ki tudom ejteni a "dzs", "cs" és "s" hangokat. lassan kezdem megtanulni, hogy a "jacuzzi" szó az náluk "dzakuddzi", a "Czech" az "ce" és a "shops" az "szopsz"...
tegnap voltam először finnórán, az egyik feladatot párban kellett csinálni, igen mókás volt, mikor egy magyarul és angolul tudó magyar lány és egy törökül tudó, de angolul nem tudó azerbajdzsáni lány próbáltak kapcsolatot teremteni a mindkettejük által csak foltokban ismert finn nyelven...

sétálgatok a környéken, kezd összeállni a fejemben a kép Veikkoláról, citycenter három bolttal, egy patikával, egy könyvtárral és egy napközivel; külterületek néhány házzal és sok fával.



az első és a második kép az utcánkban, a harmadik pedig a tó túloldaláról készült.





8 megjegyzés:

  1. de jó itt látni Téged, Csoki! majd azért írhatnál valami levélt, hogy Te hogy vagy...

    VálaszTörlés
  2. A gyerekekre majd akkor kell vigyázni, ha már megtanultál finnül? :o)
    Vagy most magyarul terelgeted őket?

    VálaszTörlés
  3. hétfőn kezdem a terelgetést. egy-két szakszót persze már tudok, mint pl. "nem szabad". :-) ha megvárnánk, míg megtanulok finnül, maradhatnék jövő ilyenkorig! :-)

    VálaszTörlés
  4. jaj Klárika =), írjá mán új bejegyzést, nem ír senki sem nekem gmailen és nincs más szórakozásom a feszültségábrákon kívül, csak az áfonyapálinka... =)
    csókoltatlak (valamelyik nagykövetlegénnyel mondjuk)

    VálaszTörlés
  5. ha-ha-ha. na majd meglátjuk. :-)

    VálaszTörlés
  6. jó, majd jó helyen tartom a fényképezőt... :-P

    VálaszTörlés